Gaziantep SEO Hizmetleri

 SEO Hizmeti ve Google Sıralama Yükseltme

Günümüzde Google sıralama yükseltme konusu oldukça revaçtadır. Nitekim ticari faaliyetlerin internet ortamında yürütülmeye başlamasıyla Google sıralamasında ikinci sayfada bile olunması oldukça az ziyaretçiye erişim imkanı sağlıyor.

Özellikle yeni bir web sitesi ya da blog sitesi kurulduysa, Google'da üst sıralara çıkmak oldukça fazla teknik bilgi gerektirmektedir. Bunun için Gaziantep SEO hizmeti gibi birçok şehirde reklam ajansı da kurulmuştur. Fakat reklam ajansına başvurmadan da sitenizi üst sıralara taşıyabileceğiniz bazı teknikler mevcuttur. Önemli olan bu tekniklerin ne kadarını yapabildiğinizdir.

SEO Hizmeti Teknikleri

SEO alanında en çok bilinen ve uygulanan teknikler aşağıda yer almaktadır.

1)Anahtar Kelimenin Önemi

Yeni açtığınız ve süregelen web sitenizin üst sıralarda çıkması için başarılı anahtar kelime seçmeniz oldukça önemlidir. Bunun için de içeriğinizi arama motorlarına uyumlu hale getirmeye başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey, doğru anahtar kelime seçmenizdir.

Google'ın bu konuda size yardımcı olabilmesi için kendi araştırma sayfası da bulunmaktadır. Anahtar kelime seçimindeki amaç, aranma konusundaki potansiyel kelimeleri bularak, web sitenize yoğun trafik gelmesini sağlamaktadır.

Ayrıca birçok reklam ajansı firmasının da yaptığı gibi anahtar kelimelerinizi daha geniş kapsamlı değil, dar kapsamlı olarak seçmeniz gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse, Google SEO Hizmeti oldukça yoğun aranan bir anahtar kelimedir. Fakat bu kelimede rakip sayınız oldukça fazladır ve başarı oranınız azdır. Nitekim Gaziantep SEO anahtar kelimeniz olursa daha dar kapsamlıdır ve aranmalarda ilk sayfaya çıkma ihtimaliniz daha yüksektir.

2)Özgün İçerik Üretiminin Önemi

Özgün içerik üretimi üst sıralara çıkmanızda oldukça önemli rol oynar. Nitekim kopya içerik üretirseniz, Google geliştirdiği algoritmalar ile bunu farkeder ve sitenizi üst sıralara taşımaz. Bunun mantığı ise, zaten var olan cümlelerin tekrardan yazılmasını önlemektedir. Bu nedenle yazdığınız içeriklerin üst sıralara çıkabilmeniz için özgün olması gerekmektedir. Ayrıca anahtar kelimeleriniz metinlerinizin akışını bozmamalı.

Daha Az Bilinen SEO Teknikleri

Yukarıda verilen SEO teknikleri en fazla kullanılan tekniklerdir. Daha az bilinenler ise şu şekildedir;

1)Site Haritalarının Sıralanması

Google'ın web sitelerini sıralama konusunda ilk baktığı şey sitelerin harita dosyasıdır. Site haritası olarak bir tane aldığınızdan ve sürekli güncel tuttuğunuzdan emin olmanız gerekmektedir (eklentiler aracılığıyla da kontrol edebilirsiniz). Site haritası, güncellemelerinizi ve yeni sayfalarınızı ne zaman sıralayacağı konusunda Googla'a bilgi verir.

2)Tüm İç SEO'nun Uyumlu Olması

Sadece anahtar kelime değil tüm içeriğin SEO'ya uyumlu halde düzenlenmesi gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek için de meta etiketleri ve açıklamaları da aktif şekilde kullanmanız gerekmektedir.

3)Kaliteli Backlink Kullanılması

Dış SEO konusunda en önemli etken backlinklerin kaliteli olmasıdır. Farklı sitelerden aldığınız backlinkler sayesinde Google sitenize daha fazla dikkat eder. Bu sayede üst sıralara yükselme olanağınız daha fazla artar.

Dikkat edilmesi gereken husus backlink satın alınmamasıdır. Google algoritmaları para karşılığı alınan backlinkleri ayırt edebiliyor. Bunun yerine karşılıklı fayda sağlayabileceğiniz diğer web site sahipleri ile karşılıklı backlink ortaklığı yapabilirsiniz. Bu sayede hem trafik hemde SEO puanınız fayda görecektir. Nitekim birçok reklam ajansı firması da bu yöntemi kullanmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Antalya Temizlik Şirketleri

Bahariye Halı